kerrankin jotain vähän muuta kuin angstausta maailman julmuudesta minua kohtaan!

Olen alkanut haaveilla toimittajan, etenkin ulkomaantoimittajan, urasta. Eilen katsoin 15 minuuttia Arto Nybergin ohjelmaa, jossa oli yhtenä vieraista toimittaja Rauli Virtanen. Hän on julkaissut oman kirjan urastaan, jonka ajattelin lainata kirjastosta. Tänään Opon tunnilla seilailimme kirjaa, jossa kerrottiin erilaisista opiskelumahdollisuuksista yliopistoissa. Paljonhan siellä oli mielenkiintoisia linjoja: argeologiaa, musiikkia, kuvataidetta, journalismia (olen ihan hakusessa näiden taivutusten kanssa) ja paljon muuta.

En ollut ennen eilistä edes ajatellut, että toimittaja voisi olla hieno ammatti. Haluan "isona" olla jotain tavallisuudesta poikkeavaa, en sairaanhoitaja enkä lasten ohjaaja (kaikella kunnioituksella näitä ammatteja kohtaan, oma äitinikin on sairaanhoitaja), vaan jotain erilaista. Haluan tehdä jotain, minkä koen mielenkiintoiseksi alusta loppuun, enkä koskaan huokaile kuinka "olisi sittenkin pitänyt tehdä niin, että...". Työtä, jossa saisi kohdata uusia asioita joka päivä. Vaikka minusta toimittaja tulisikin en halua työskennellä missään kakkosluokan paikallislehdessä (kaikki kunnioitus taas!), vaan ihan "oikeassa" lehdessä, televisiossa tai radiossa.

En osaa kirjoittaa hyvin enkä mielenkiintoisesti. Haaveeni eivät ehkä ole realistisia ja peruskoulun 9. luokalta on pitkä matka YLE:n kirjeenvaihtajaksi, mutta aina sitä voi kai haaveilla. Opo sanoi, että jos toimittajaksi haluan, minun täytyy opiskella lukiossa yhteiskuntaoppia. Nyt ihan lähitulevaisuudessa, itseasiassa huomenna, on yhteiskuntaopin termikoe eikä yhteiskuntaoppi ole mielestäni kovinkaan mielenkiintoinen aine. Valokuvaajan ura kiinostaa myös, mutta freelancer-valokuvaajalla on aika vaihteleva palkka. Jos en raivaa tietäni maailman halutuimmaksi valokuvaajaksi, ja niin tietysti kävisikin hetkessä.

Voisikohan minusta tulla uutisten lukija? "Uutisista hyvää iltaa..." Tai kirjeenvaihtaja? "Takaisin Pasilaan..." Suuret on haaveet, mutta...

 

ps. yritin nyt kirjoittaa vähän asiatyylisempää tekstiä, koska olen huomannut kirjoitustaitoni rapistuneen uuden (ja huonomman!) äidinkielenopettajan myötä. kai sitä kirjoitusta voi näin tietokoneellakin harjoitella, miksei muka voisi?